Wie ben je?

Ik ben Milvia Luijendijk (1969) en sinds 2008 werk ik als fotograaf onder de naam De Gevoelige Plaat. Dit doe ik, omdat ik van foto’s houd. Al van kleins af aan eigenlijk. Ik knipte foto’s uit de krant, als ik ze mooi vond of grappig of belangrijk. Ik kocht grote hoeveelheden ansichtkaarten en plakte daarmee mijn agenda vol. Ik deed een fotocursus en haalde boeken uit de bibliotheek over Sebastiåo Salgado, Robert Doisneau of Daniel Koning. Met Sinterklaas vroeg ik het World Press Photobook van dat jaar. Toch was ik al 36 toen ik mijn interesse in fotografie serieus ging nemen. Ik ging alsnog opleidingen doen aan de Fotoacademie en de Fotovakschool. Daar leerde ik dat ik met mijn foto’s een verhaal kan vertellen en dat ik dat ontzettend leuk vind om te doen.

Waarom de naam De Gevoelige Plaat?

Toen ik begon als fotograaf noemde ik mijn bedrijf De Gevoelige Plaat. Ik richt mij namelijk op het maken van uitvaart/rouwreportages, bij uitstek een gevoelig onderwerp. Met mijn naam geef ik aan me bewust te zijn van de gevoeligheid van dit soort situaties. Maar daarnaast kunnen foto’s een scala aan gevoelens losmaken; ze kunnen ontroeren, verbazen of vertederen, je aan het denken zetten of aan het lachen maken, boos, blij of verdrietig maken, en nog veel meer. Daarom dus…De Gevoelige Plaat.

Wilt u meer informatie? U kunt mij bereiken op info@degevoeligeplaat.nu of op 06-430 86 115